Aston Martin a trecut printr-o perioadă mai turbulentă sub noul său președinte și acționar principal însă acum a ajuns în sfârșit la partea distractivă: prezentarea de supermașini. Prima pe listă? Noul model Aston Martin Valhalla, anunță Bloomberg.

Aston Martin ValhallaFoto: Aston Martin

Prima sarcină a miliardarului canadian Lawrence Stroll după salvarea producătorului auto anul trecut a fost să strângă fonduri, lichideze din stocul supradimensionat și să găsească un partener mai mare și mai bun în Mercedes-Benz.

Acum că a reușit aceste lucruri și ținând cont că primul SUV produs de Aston Martin - modelul DBX - se vinde bine, compania își permite acum să prezinte o versiune de producție a modelului Valhalla și să înceapă să discute despre specificații.

Mașina hibrid cu 950 de cai putere, linii futuriste și o caroserie frontală distinctivă va intra pe liniile de producție în a doua jumătate a lui 2023, fiind așteptat să aibă un preț de vânzare de peste 600.000 de lire sterline.

„Lansarea Valhalla demonstrează angajamentul Aston Martin de a construi o serie de mașini excepționale cu motor mijlociu, orientate spre șofer, un următor pas crucial în extinderea liniei noastre de producție”, a afirmat Stroll într-un comunicat remis joi.

Deși mașina va fi una hibrid, partea sa electrică va fi una modestă în ceea ce privește impactul asupra mediului, Valhalla urmând să aibă o autonomie de doar 15 kilometri pe baterie.

Anunțul Aston Martin vine la o zi după ce Uniunea Europeană a anunțat ținte mai stricte de reducere a emisiilor de carbon pentru mașini, vizând o reducere cu 55% a acestora până în 2030 comparativ cu nivelul din acest an.

Planul elimină de asemenea o derogare acordată producătorilor care scot de pe liniile de producție mai puțin de 10.000 de mașini anual, categorie în care intră și Aston Martin.

Citește și: