Nu ar trebui să fie o surpriză prea mare însă Tesla nu mai are suficient timp să lanseze Cybertruck, prima sa camionetă electrică, până la sfârșitul lui 2021, scrie cnet.

Tesla CybertruckFoto: Tesla Motors

După ce a prezentat Tesla Cybertruck în 2019, compania lui Elon Musk promisese că prima camionetă electrică a sa va ajunge pe liniile de producție până la finalul acestui an.

Dacă urmărești cu atenție evoluția Tesla atunci probabil vei fi la curent cu faptul că obiectivele pe care și le propune producătorul auto pot fi puțin cam... ambițioase.

Aceasta a confirmat în mod oficial acum că povestea se repetă și cu Cybertruck.

Site-ul Tesla a fost actualizat în cursul weekendului pentru a scrie că producția camionetei electrice nu va începe până la începutul lui 2022, cel mai devreme.

Modificarea vine după ce în timpul unei ședințe cu investitorii de luna trecută mai mulți oficiali ai companiei au lăsat de înțeles că obiectivul de a lansa Cybetruck nu va putea fi îndeplinit.

Lars Moravy, vicepreședintele responsabil de inginerie auto al Tesla, a încercat să nu confirme explicit amânarea în timpul ședinței însă a făcut-o printre rânduri:

„Ne mișcăm înspre fazele beta ale Cybertruck mai târziu în cursul acestui an și dorim să creștem producția la fabrica Giga din Texas după lansarea Model Y”.

Dacă Tesla ar ajunge la faza beta a camionetei doar mai târziu în cursul acestui an, producătorul de mașini electrice nu are cum să demareze producția propriu-zisă până la sfârșitul lui 2021.

Tesla nu are un departament de relații publice, o altă idee inovatoare a lui Elon Musk, așadar presa nu are posibilitatea de a cere clarificări suplimentare.

Însă actualizarea de pe site-ul companiei confirmă practic ceea ce era deja destul de clar din comentariile lui Moravy.

Citește și: