Săptămâna trecută a apărut pe surse că Tesla Motors a primit o comandă uriașă de 100.000 de mașini de la compania de rent-a-car Hertz, comandă în valoare de peste 4 miliarde dolari. Câteva ore mai târziu capitalizarea Tesla trece în premieră de 1.000 miliarde dolari. Elon Musk a spus acum că un contract cu Hertz nu a fost semnat încă și că dacă se va concretiza, mașinile nu vor fi vândute cu discount.

Masini TeslaFoto: Andreistanescu | Dreamstime.com

Informația privind comanda uriașă plasată de Hertz a apărut pe 25 octombrie și a fost privită ca un mare vot de încredere privind viitorul mașinilor electrice. Cele 100.000 ar trebui livrate în 14-15 luni, ceea ce nu este ușor.

Musk a spus pe Twitter că nu s-a semnat încă niciun contract și că Tesla are mult mai multe cereri decât capacitate de producție. El a ținut să precizeze și că dacă va fi ca Tesla să vândă mașini către Hertz, nu o va face cu discount. Mențiunea este importantă fiindcă la comenzi atât de mari companiile auto oferă discounturi substanțiale. La Tesla nu va fi la fel.

Mark Fields, CEO interimar la Hertz, spunea acum câteva zile că discuțiile cu Tesla au început acum câteva luni și cele două companii au o relație foarte bună.

Hertz vrea ca întreaga sa flotă auto să fie în câțiva ani compusă din mașini electrice.