Toyota a făcut o adevărată demonstrație de forță, prezentând 15 concepte electrice pentru a anunța un plan masiv de electrificare în care va investi 70 miliarde dolari în următorii nouă ani. Marca Lexus va cuprinde doar modele electrice în 2030 și grupul spune că în acel an va avea 30 de modele electrice în gamă, de la mașini micuțe de oraș, până la camionete de mari dimensiuni.

Toyota a anuntat 15 concepte electriceFoto: Toyota

Jumătate dintre cele 70 miliarde dolari vor merge către dezvoltarea de mașini full-electrice și compania va investi și în deschiderea de noi fabrici care să producă baterii pentru mașinile electrice, inclusiv în SUA. O parte consistentă din buget se va îndrepta către modele hibride și către mașini pe hidrogen.

Toyota spune că marca Lexus va avea în gamă doar modele electrice din 2030 în Europa și vânzările totale ale mărcii pe plan mondial vor fi atunci de un milion de mașini. Pentru unele modele electrice compania promite autonomie de 700 km.

Pentru Europa, Toyota are mai multe modele propuse, începând cu un SUV compact full-electric, segment foarte căutat de câțiva ani.

Toyota estimează că va ajunge la vânzări totale de vehicule electrice de 3,5 milioane unități în 2030.