​Euro NCAP „desființează” mărcile Renault și Dacia din cauza siguranței reduse pe care o au două dintre mașinile grupului, testate recent. Dacia Spring a obținut o stea din cinci, iar noul Renault ZOE a primit zero stele din cinci. Dacă pentru Spring rezultatul era oarecum previzibil, surpriza de proporții este noul Renault ZOE, cu ale sale zero stele. Dar de ce este mesajul Euro NCAP atât de dur la adresa mărcilor Renault și Dacia? „Moștenirea Renault Laguna este distrusă după ce ZOE și Spring devalorizează siguranța mașinilor electrice”, scrie Euro NCAP, într-un comunicat de presă publicat Miercuri, 8 Decembrie 2021.

Renault ZOE la Euro NCAP 2021Foto: Euro NCAP

Începând cu anii 2000, marca Renault a început să crească în mod constant nivelul de calitate și de siguranță pentru modelele sale.

A ajuns până în punctul în care Renault Laguna – în 2001 – a fost primul automobil care a obținut cinci stele la Euro NCAP.

Timp de mai bine de zece ani Renault a tot croșetat mesaje de marketing bazate pe siguranța mașinilor sale. Probabil vă mai amintiți spoturile TV cu bagheta franțuzească, crenvurștul și sushi.

Citește articolul complet pe 0-100.ro