Gigantul de mașini electrice Tesla recheamă în service în China aproape 200.000 de vehicule „potențial” defecte la nivelul portbagajului, a anunțat vineri autoritatea de reglementare din China, a doua zi după o rechemare similară în Statele Unite, potrivit AFP.

TeslaFoto: © Svyatoslav Lypynskyy | Dreamstime.com

Vehiculele afectate de această rechemare au un portbagaj susceptibil să „se deschidă în mod neașteptat în timpul conducerii [...] ceea ce prezintă riscuri de securitate”, a spus autoritatea de reglementare a pieței (SAMR) într-un comunicat.

Măsura vizează trei loturi de mașini produse între 2015 și 2020.

Rechemarea include 19.700 Model S, pentru o potențială problemă legată de alinierea greșită a unuia dintre zăvoarele portbagajului situate în partea din față a vehiculului.

Celelalte 180.000 de vehicule sunt Model 3, a cărui deschidere și închidere repetate a portbagajului poate deteriora un cablu al camerei de rezervă, a spus autoritatea de reglementare.

Tesla va inspecta gratuit vehiculele afectate, a spus SAMR.

Anunțul vine a doua zi după rechemarea a aproape jumătate de milion de Tesla în Statele Unite pentru probleme identice.

Până în iunie, producătorul american rechemase 285.000 de mașini în China, după o anomalie în software-ul de asistență pentru șofer.

Tesla s-a confruntat cu numeroase plângeri de pe rețelele sociale în acest an în China din cauza unor presupuse probleme de calitate și servicii.