Sindicalistii de la S. C. Automobile Dacia Pitesti ameninta cu greva generala. Dupa primele discutii nu s-a ajuns la niciun acord, numai una dintre cele 13 revendicari ale sindicatului fiind solutionata, au spus reprezentantii sindicatelor, citati de Rador. Reprezentantii Automobile Dacia au spus pentru HotNews ca negocierile incepute pe 28 ianuarie continua, iar urmatoarea runda va fi pe 11 martie.

La sedinta de conciliere de la Directia Muncii, desfasurata joi, 6 martie, nu s-a ajuns la un acord. Astfel, revendicarile sindicalistilor de la Dacia raman nesolutionate, in continuare facandu-se demersuri pentru greva generala. Potrivit viceliderului Sindicatului Automobile Dacia, Ion Iordache, doar un punct din cele 13 solicitari ale sindicatului a fost acceptat de administratia uzinei. Sindicalistii de la Dacia solicita majorarea salariilor cu 50%.

Cel mai recent conflict de munca de la Automobile Dacia a fost solutionat in februarie 2007. Reprezentantii conducerii Automobile Dacia SA si cei ai Sindicatului Autoturisme Dacia au ajuns atunci la un acord privind finalizarea negocierilor pentru Contractul Colectiv de Munca pe anul 2007, acord in urma caruia conflictul de munca de la Dacia a incetat,

In urma negocierilor de acum un an, salariile de baza ale angajatilor Dacia urmau sa creasca pe parcursul lui 2007, in functie de nivelul de responsabilitate al angajatului, cu procente cuprinse intre 18,41% (pentru nivelele de responsabilitate 9 si 10) si 20,19% (pentru gradele de responsabilitate 1 - 5).