Afaceristul indian Ratan Tata, seful conglomeratului indian omonim, din care face parte si producatorul de masini Tata Motors, isi doreste sa devina actionar la Ferrari, scrie Automotive News, care citeaza saptamanalul italian L'Espresso.

"Am doua mari pasiuni in viata, masinile si avioanele. Intotdeauna mi-am dorit sa pilotez avioane de lupta si imi confirm si dorinta de a deveni actionar la Ferrari", a spus indianul.

"Luca di Montezemolo (presedinte la Ferrari si Fiat) m-a invitat sa arunc o privire in Italia pentru ca aceasta tara ofera posibilitati uriase in sectoarele design si produse de lux", a mai spus Tata. El a adaugat ca Montezemolo l-a facut curios si ca impartaseste aceeasi viziune si are aceleasi gusturi, ca si italianul.

Ratan Tata este membru in board-ul Fiat, iar in India compania italiana colaboreaza cu Tata Motors in sectorul auto.

Grupul Fiat detine 85% din actiunile Ferrari si are posibilitatea de a-si mai adauga inca 5% detinute de Arab Emirates' Mubadala Development.

Grupul Tata este in atentia lumii auto nu numai datorita lansarii celui mai ieftin automobil din lume, dar si pentru ca este pe cale sa cumpere de la Ford marcile Jaguar si Land Rover. Se estimeaza ca asiaticii vor plati circa doua miliarde dolari pentru cele doua marci, insa Financial Times a scris recent ca indienii cauta sa imprumute trei miliarde de dolari.