Capitalizarea de piață a Ford Motors a urcat joi la 100 de miliarde de dolari pentru prima dată în istoria sa, ambițiile electrice anunțate de producătorul auto american ducând prețul acțiunilor sale la maximul ultimilor 20 de ani, relatează Markets Insider.

Logo FordFoto: Flickr/ Ivan Radic

Prețul acțiunilor Ford au crescut cu până la 4,6% ajungând la 25,59 de dolari, ducând valoarea companiei la un nivel record de 102 miliarde de dolari.

În momentul scrierii acestui articol ele erau tranzacționate cu aproximativ 25,39 de dolari pe bursa de la New York.

Momentul este cu atât mai important pentru producătorul auto fondat în urmă cu 118 ani întrucât a devenit mai valoros decât marele său rival, General Motors, evaluat la aproximativ 90 de miliarde de dolari, și Rivian Automotive, startup-ul vedetă de mașini electrice, cotat cu o valoare de piață de 75 de miliarde de dolari.

Ambițiile electrice ale Ford

Însă Ford este în continuare cu mult în urma valorii de piață a Tesla care a depășit pragul de un trilion de dolari în luna octombrie a anului trecut, primul producător auto și una dintr-un grup select de companii care au reușit această performanță.

Creșterea prețului acțiunilor Ford vine la o săptămână după ce producătorul auto american a anunțat în urmă cu o săptămână că își va majora semnificativ producția pentru prima camionetă electrică din istoria sa, modelul F-150 Lightning.

Noua țintă este de 150.000 de modele produse pe an până în 2023, aproape dublu decât obiectivul de 80.000 de unități anunțat anterior și cel de 40.000 pe care și l-a propus inițial.

Ford și-a stabilit noul obiectiv după ce a primit aproape 200.000 de comenzi pentru camioneta electrică, modelele putând fi rezervate cu un depozit de doar 100 de dolari.

Citește și: