Tesla Motors a prezentat în 2019 camioneta electrică Cybertruck și termenul pentru începerea producției era atunci anul 2021. Noi amânări au urmat, iar cea mai recentă dată, indicată de surse citate de Reuters, este martie 2023. Față de 2019, marea diferență pe piață este că alte companii mari au anunțat pickup-uri electrice și le vor lansa înainte de Tesla Motors.

Tesla CybertruckFoto: Mariusz Burcz, Dreamstime.com

Planul era ca producția Tesla Cybertruck să înceapă la final de 2022, dar nu se va întâmpla mai repede de primele luni din 2023, la uzina din Texas.

Amânările apar fiindcă producția unui astfel de model este foarte complexă și mereu sunt multe probleme tehnice care trebuie rezolvate. În plus, contează și criza semiconductorilor, chiar dacă Tesla s-a descurcat mai bine decât alte companii auto.

Tesla Motors promitea că vor fi trei versiuni de Cybertruck, cu prețuri pornind de la 39.900 dolari pentru versiunea cu autonomia de 400 km și 69.900 dolari pentru o versiune cu autonomie de 800 km.

În versiunea cea mai ieftină mașina va atinge viteza maximă de 177 km/h, iar în versiunea de top viteza maximă promisă este 208 km/h, cu accelerație 0-100 km/h în 2,9 secunde.

Tesla a prezentat în noiembrie 2019 pickup-ul electric Cybertruck care a surprins prin designul excentric, unii spunând că Tesla a cam exagerat. Și mai surprins a fost Elon Musk în timpul demonstrației de lansare, când geamurile ranforsate s-au spart când au fost lovite cu o bilă de metal ce ar fi trebuit să arate cât de rezistente sunt.

Ford va lansa în primăvară camioneta electrică F-150 Lightning care va putea fi produsă în 150.000 de unități pe an.