​Tesla Motors va începe cel devreme la jumătatea lui martie producția de serie la noua sa fabrică de lângă Berlin, cu câteva luni mai târziu decât ar fi vrut oficialii companiei. Elon Musk ar fi sperat că producția va porni în vara lui 2021, dar era imposibil. S-a vorbit apoi de ultimele lui din 2021, însă Tesla nu a reușit să obțină toate autorizațiile și consultările publice au durat mult.

Tesla MotorsFoto: Jonathan Weiss, Dreamstime.com

Tesla produce la Berlin mașina Model Y, dar este vorba despre faza de pre-serie, deci sunt puține mașini și nu pot fi vândute. Momentul cheie va fi când mega-uzina va primi undă verde pentru producția de serie și va putea porni la maxim ”motoarele”. Tesla vinde Model Y în Europa, dar mașina este adusă din China, astfel că se adaugă costuri de transport și durează mai mult.

Tesla Motors a spus că uzina germană va putea produce 500.000 de mașini/an.

Televiziunea germană RBB a anunțat că jumătatea lui martie este termenul la care aprobările ar putea fi obținute, în cel mai bun caz. Aprilie sau mai nu ar putea fi scoase din discuție.

Pentru Tesla a fost complicată obținerea autorizațiilor și nu a fost ușoară nici conformarea cu legislația germană care este severă în multe domenii. Spre exemplu, o problemă a fost legată de substanțele chimice rezultate din procesul de producție și de gestionarea apelor reziduale.

Elon Musk va vizita din nou uzina la mijloc de februarie.

Surse: Automotive News, Teslarati