Trei modele Dacia au fost cele mai căutate în prima lună din an, în timp ce pe locul 4 a fost un model Fiat în topul celor mai vândute mașini din țară. Ford Puma fabricat la Craiova a fost pe locul 7, iar electrica Dacia Spring a prins top 10. În prima lună din an dieselul nu a avut nici 14% din piață, arată datele APIA.

MasiniFoto: Vlad Ispas | Dreamstime.com

S-au vândut 9.200 de mașini în prima lună din an, iar Dacia Logan a fost pe locul 1, cu peste 1.000 de unități. Sandero și Duster au fost pe podium, iar pe patru a fost modelul Fiat 500L. Hyundai Tucson și Renault Clio au ocupat locurile următoare, iar Ford Puma, produs la Craiova, a fost pe 7. Top 10 fost completat de Skoda Octavia, Hyundai i30 și Dacia Spring.

SUV-urile au avut o pondere de 42% din piață.

Ianuarie a fost o lună foarte bună pentru mașinile electrice, cu 570 de unități, de patru ori mai mult decât în prima lună din 2020. Spring a totalizat 148 de mașini, iar Volkswagen a fost pe doi, cu 89 de unități. Tesla și-a găsit 75 de clienți, iar Hyundai, 51.

În ianuarie, peste două treimi dintre mașinile noi vândute au fost pe benzină, în timp ce dieselul a avut doar 14%, față de 26% pondere în ianuarie 2021.

Per total, în topul mărcilor, Dacia a fost pe primul loc, iar Hyundai pe locul doi, în timp ce top 5 a fost completat de Renault, Toyota și Ford.