​Honda și Sony au anunțat că vor crea o companie mixtă care să producă și să vândă mașini electrice, primele modele urmând să iasă pe piață în 2025. Fiecare companie se va ocupa de ce știe mai bine: Honda de producție, iar Sony de componente electronice și de platforma de mobilitate.

Doua concepte SonyFoto: Sony

Joint-venture-ul va fi format în 2022, iar rezultatele se vor vedea clar peste trei ani. Sony are multe în comun cu industria auto. Compania a prezentat la târgul CES de anul trecut un concept de sedan, iar anul acesta un SUV, iar în decursul lui 2022 va înființa divizia Mobility care să analizeze posibilitatea de a intra pe piața mașinilor electrice.

Sony are o prezență importantă în producția de senzori, în tehnologiile de imaging, în cloud computing, în 5G și în divertisment, astfel că este bine plasată pentru a construi mașini electrice alături de companii partenere, mașini pe care să pună multe tehnologii.

Sony a pierdut mult cotă de piață la capitolul electronice și a ieșit de pe unele segmente de produse, așa că intrarea într-un business promițător cu un partener mare ar fi o idee bună și ar adăuga o sursă sigură de venit.

Honda se află într-un proces de restructurare și capitalizarea de piață a fluctuat foarte mult, fiind în prezent la 50 miliarde dolari, în timp ce maximul ultimilor două decenii a fost în februarie 2011: 78 miliarde dolari. În septembrie 2020 capitalizarea a scăzut pentru scurt timp la sub 40 miliarde dolari.

Surse: Bloomberg, TechCrunch