Elon Musk a ajuns în Germania și va inaugura marți, alături de cancelarul Olaf Scholz, uzina auto de lângă Berlin. Musk ar fi vrut ca producția de serie să înceapă în vara lui 2021, dar nu s-a putut, pentru că Tesla nu a primit la timp autorizațiile. Compania a putut construi 2.000 de mașini de pre-serie, dar vrea să ajungă la 500.000 pe an.

Tesla MotorsFoto: Jonathan Weiss, Dreamstime.com

Elon Musk vrea să ofere personal cheia primului posesor al unui Model Y fabricat la uzina din Grunheide, la 35 de km de Berlin.

Investițiile în prima mega-uzină europeană a Tesla au totalizat 5 miliarde dolari și vor fi construite și baterii.

​Tesla Motors a primit pe 4 martie de la autoritățile din landul german Brandenburg undă verde pentru a începe producția la uzina de lângă Berlin, dar aprobarea vine cu o serie de condiții.

Tesla produce de câteva luni la Berlin mașina Model Y, dar este vorba despre faza de pre-serie, deci sunt puține mașini și nu puteau fi vândute. De acum începe ”treaba serioasă”: producția de serie.

Pentru Tesla Motors a fost complicată obținerea autorizațiilor și nu a fost ușoară nici conformarea cu legislația germană care este severă în multe domenii. Spre exemplu, o problemă a fost legată de substanțele chimice rezultate din procesul de producție și de gestionarea apelor reziduale. Sunt temeri că uzina ar putea afecta alimentarea cu apă în regiune.

Uzina se numește ”Gigafactory Berlin-Brandenburg” și este mândria lui Elon Musk, permițând Tesla să treacă de la un milion de mașini/an, la 1,5 milioane.

Interesant este că terenul pe care a fost construită uzina fusese luat în considerare de BMW pentru o nouă uzină, dar grupul german a ales până la urmă să o ridice la Leipzig.

Surse: Automotive News

Sursă foto: Dreamstime.com