În Europa s-au vândut luna trecută 87.000 de mașini full-electrice, cele mai căutate fiind Model 3 și Model Y de la Tesla. Dacia Spring nu a mai prins top 10. Vânzările de mașini electrice au crescut cu 77% față de anul trecut, iar asta se întâmplă mai ales fiindcă au apărut mai multe SUV-uri, arată datele JATO.

Masini electrice la incarcatFoto: Rimidolove, Dreamstime.com

Tesla Model 3 a fost cea mai căutată mașină electrică, cu peste 9.000 de unități în februarie, iar Model Y, mașina care este produsă și la noua uzină germană, și-a găsit peste 6.700 de clienți. Patru modele au trecut, fiecare, de 3.000 de unități: Fiat 500, Kia Niro, Hyundai Ioniq 5 și Hyundai Kona.

Top zece a fost completat de Renault Zoe, Volkswagen ID 4, Skoda Enyaq și Mini electric. Față de acum un an, ponderea SUV-urilor în totalul vânzărilor de mașini electrice a ajuns la 51%, față de 27%, iar asta a contat mult, fiindcă se cere acest tip de caroserie.

Per total, piața mașinilor noi a totalizat 790.000 de unități, cu 25% sub totalul din februarie 2020, luna dinaintea începerii pandemiei.

Cel mai vândut model a fost Volkswagen Golf luna trecută, urmat de Peugeot 208 și Dacia Sandero.

Sursa foto: Dreamstime.com