Elon Musk a participat la o petrecere cu ocazia inaugurării uzinei Tesla Motors din Austin (Texas) unde vor fi produse 500.000 de mașini/an și unde investițiile au fost de 1,1 miliarde dolari. Musk a promis un model cu aspect futurist care va fi folosit pe post de taxi care se poate conduce singur. Probabil se va concretiza în câțiva ani.

Tesla CybertruckFoto: Burcz, Dreamstime.com

Uzina din Austin (Texas) este extrem de importantă, va produce anual 500.000 de mașini Model Y, iar la anul va începe producția camionetei electrice Cybertruck și tot acolo va fi asamblat și robotul umanoid Optimus.

Uzina a fost construită de la zero în mai puțin de doi ani.

Musk spune că este cea mai mare uzină din lume ca suprafață. Ea va permite Tesla Motors, alături de noua uzină de la Berlin, să livreze 1,5 milioane de mașini în acest an. Primul trimestru a fost foarte bun, cu 310.000 mașini livrate. Tesla are uzine și în California, dar și în China.

Musk a promis acum că Tesla va construi un taxi autonom dedicat (dedicated robotaxi, în engleză) care va avea un aspect futurist.

În 2019, Musk vorbea despre un „robot taxi service” care să fie lansat în 2020, dar acest lucru nu s-a concretizat.

Ambiția lui Musk este ca mașinile să se conducă singure, iar acum câțiva ani a lansat pe modelele Tesla opțiunea Autopilot care a tot fost îmbunătățită, astfel că mașinile pot face tot mai multe lucruri singure. Au fost și accidente și multe cazuri în care șoferii au forțat sistemul și au luat mâinile de pe volan, pentru a vedea ce manevre știe mașina să facă, ajutată de soft-urile high-tech.

Pachetul premium cu multe opțiuni de asistență la condus poartă numele de Full Self-Driving în SUA, iar șoferii care plătesc pot testa cele mai noi caracteristici adăugate la soft.

Pachetul cu aceste sisteme avansate de condus de asistență costă 12.000 de dolari și se găsește pe mai bine de 60.000 de mașini în SUA.

Surse: Reuters, CNBC

Sursa foto: Dreamstime.com