General Motors vrea sa disponibilizeze peste 3.000 de anagajati de la uzinele Opel in Europa, ca parte a unui plan de eficientizare si imbunatatire a productiei, scrie Automotive News, care citeaza auto motor und sport.

GM Europe ar vrea sa elimine intre 3.000 si 5.600 de locuri de munca la uzinele Opel din Europa si se afla in discutii cu sindicatele pentru platile compensatorii ce vor fi facute celor disponibilizati, scrie publicatia germana.

GM are, conform site-ului sau, circa 55.000 de angajati in Europa, si deja si-a redus cu circa o cincime forta de munca de pe continent.

Disponibilizarile ar putea viza fabricile Opel din Spania, Germania, Marea Britanie si Belgia, precum si uzina Saab din Suedia.

Un reprezentant al Opel a confirmat ca exissta discutii cu reprezentantii muncitorilor, insa a spus ca numarul indicat de reporter este pur speculativ, iar GM nu are de gand sa-si restructureze activitatile din Europa si nici sa aplice concedieri masive.

"E vorba despre masuri menite sa creasca eficienta", a spus reprezentantul Opel care a adaugat ca daca se va simti nevoia reducerii numarului de muncitori, acest lucru nu va fi facut cu forta.