​Începând cu data de 11 mai, David Durand este noul director de design al mărcii Dacia. David Durand îi succede în această funcţie lui Miles Nurnberger, care părăsește compania din motive personale, pentru a urma alte proiecte profesionale.

Dacia Bigster ConceptFoto: Adrian Mitrea

Miles Nurnberger a lucrat 14 ani la Aston Martin și, în toamna lui 2021, era numit șef de design la Dacia. Despre cum vedea marca puteți citi pe larg aici.

Ce spune Dacia

Durand va face parte din comitetul de direcție condus de Denis Le Vot, CEO al mărcilor Dacia și Lada. David Durand este subordonat lui Laurens van den Acker, director de design al Renault Group şi membru al Board-ului de Management (BOM) al Renault Group.

David Durand, 49 ani, este absolvent al Școlii Superioare de design Strate College din Paris. Şi-a început cariera în cadrul Renault Group în 1997 ca designer exterior. A fost responsabil de realizarea conceptelor Koleos în 1999 şi Ellipse, în 2002.

Între anii 2002 şi 2009, David Durand a lucrat în cadrul centrelor de design de la Barcelona (Spania), Seoul (Coreea de Sud) şi Sao Paulo (Brazilia).

În urma acestei experiențe internaționale, în anul 2011 este numit director de design pentru gama Global Access. De atunci, David Durand a contribuit la succesul mărcii Dacia şi al abordării « Design to Cost ».

În 2020, este numit director de design exterior Dacia şi participă la realizarea design-ului conceptului Bigster, care ilustrează evoluția viitoare a mărcii.

David Durand este dintr-o familie de arhitecți. Pasionat de vehicule de epocă, de restaurarea motocicletelor, de artă contemporană şi de arhitectură, David este de asemenea un împătimit al navigației cu vele. Până acum a realizat două traversări ale Atlanticului.