Guvernul rus anunță că va produce Dacia Duster, comercializată în Rusia sub numele de „Renault Duster”, sub marca Lada după ce ar fi obținut acordul producătorului auto francez în acest sens, scrie agenția TASS.

Dacia DusterFoto: Dacia

Denis Pak, director responsabil de industra auto în cadrul ministerului rus al Industriei și a Comerțului, a anunțat acest lucru la postul de televiziune Rossiya 24 în contextul în care toate modelele Dacia erau vândute în Rusia sub brandul Renault (Renault Duster, Renault Sandero, Renault Logan etc.).

„Aș dori să spun separat despre posibilitatea producerii mașinilor Renault Duster la Avtovaz, dar sub marca Lada. S-a ajuns și la un acord în acest sens cu Renault”, a declarat el.

Oficialul rus a menționat că mașina va fi produsă la o fabrică din Toliatti, un oraș din regiunea Samara a Rusiei.

Renault și-a vândut afacerile din Rusia statului rus

Declarațiile sale vin după ce mai devreme în cursul zilei de luni producătorul auto francez a anunțat că a semnat acordurile de cedare a filialei Renault Rusia şi a participației sale în Lada - AvtoVAZ guvernului rus.

Uzina Renault Avtoframos, de la Moscova, va fi vândută către Consiliul Municipal din Moscova, iar participația de 67,7% de la uzina Lada AvtoVAZ va fi vândută către Institutul rus de cercetare în domeniul auto NAMI.

Serghei Sobianin, primarul Moscovei, a afirmat ulterior că în fost fabrică Renault din capitala rusă va fi reluată producția de mașini „Moskvitch”.

Ministerul Industriei și a Comerțului de la Moscova a menționat că printre prevederile acordului se numără și o opțiune pentru Renault de a-și răscumpăra participația la Avtovaz în următorii șase ani.