Toyota Motor a decis să îşi închidă fabrica din Rusia, după ce în martie îşi suspendase producţia şi importurile de vehicule în această ţară, din cauza perturbării lanţului de aprovizionare, transmite Reuters, preluată de News.ro.

ToyotaFoto: Philip Fong / AFP / Profimedia Images

„În această perioadă, ne-am păstrat pe deplin forţa de muncă şi ne-am asigurat că uzina noastră este gata să repornească producţia dacă circumstanţele ne permit. Cu toate acestea, după şase luni, nu am reuşit să reluăm activităţile normale şi nu vedem niciun semn co o vom putea reporni în viitor”, se arată într-un comunicat al Toyota.

Grupul japonez îşi va respecta toate obligaţiile sociale şi va oferi angajaţilor şi plăţi suplimentare semnificative.

Totodată, Toyota va păstra în Rusia serviciile post vânzări pentru vehiculele Toyota şi Lexus, precum şi reţeaua de dealeri.

Fabrica, care are o capacitate de producţie de 100.000 de vehicule pe an şi care a produs modele Camry şi RAV4, va fi conservată şi ar putea fi vândută în viitor, potrivit unor surse citate de publicaţia rusă Kommersant.

Ministerul rus al Industriei şi Comerţului şi autorităţile regionale lucrează la posibile scenarii pentru dezvoltarea fabricii, potrivit ministerului.

Multe fabrici din Rusia şi-au suspendat producţia şi au concediat lucrători din cauza penuriei de echipamente de înaltă tehnologie şi a exodului producătorilor occidentali, după ce Moscova a trimis forţele armate în Ucraina, pe 24 februarie.

------------