Dacia va prezenta la Salonul Auto de la Paris (17-23 octombrie) conceptul Manifesto și seria limitată Duster «Mat Edition», dar cea mai importantă noutate este legată de primul motor hibrid din gamă, prezent pe Jogger. Deschiderea comenzilor va avea loc la începutul anului 2023, primele livrări urmând să aibă loc în primăvara anului viitor.

Dacia JoggerFoto: Dacia

Când a anunțat în premieră modelul Jogger, în septembrie 2021, Dacia spunea că acest model va avea în 2023 și versiune hibridă.

Din martie până acum s-au vândut în Europa aproximativ 30.000 de mașini Jogger, cea mai bună lună fiind iunie, cu aproape 10.000 de mașini.

În premieră mondială, la Paris, vor fi prezentate conceptul MANIFESTO, gama integrală de modele cu noua identitate vizuală și o serie limitată a modelului Duster. Motorul HYBRID 140 își va face de asemenea prima apariție sub culorile Dacia.

Standul Dacia va găzdui un demonstrator al motorului HYBRID 140. Această motorizare își va face apariția în premieră în gama Dacia pe modelul Jogger.

Deschiderea comenzilor va avea loc la începutul anului 2023, primele livrări urmând să aibă loc în primăvara anului viitor.

Dacia va prezenta și o serie limitată de Duster, numită Mat Edition

„Pentru a răspunde cererii clienților pasionați, Duster va fi prezent la standul Dacia într-o serie limitată, intitulată « Mat Edition ». Aceasta va fi disponibilă într-o singură configurație, cu o nuanță de caroserie exclusivă și beneficiind de echiparea de vârf din punct de vedere mecanic a mărcii Dacia: motorul TCe 150 cuplat cu cutia de viteze automată cu dublu ambreiaj EDC”, spune compania.

Dacia a mai anunțat și că va vinde pe magazinul online, începând cu 17 octombrie, produse precum rucsacuri, recipiente portabile pentru apă, caschete și impermeabile.