​Foxconn, cel mai mare producător mondial de electronice, are planuri tot mai ambițioase la capitolul mașini electrice și vrea să ajungă la o cotă de 5% pe plan mondial în 2025. Ambiția șefului companiei este să vină o zi în care grupul taiwanez „să construiască mașini Tesla pentru Tesla”.

Model V, masina electrica produsa de FoxconnFoto: Foxconn

Foxconn este cel mai mare producător mondial de smartphone-uri, laptop-uri și alte electronice, în unele sectoare generând și peste 40% din producția mondială. Cifra de afaceri a companiei a fost de 215 miliarde dolari anul trecut.

Ambiția pe termen lung a companiei este să ajungă să producă aproape jumătate dintre vehiculele electrice din lume. Este o țintă deloc ușor de atins, și dacă este să se meargă spre ea, va dura mulți ani.

Foxconn produce de câțiva ani componente pentru mașini electrice, dar în ultimii doi ani a încheiat parteneriate cu companii auto, pentru a le asambla mașinile. Foxconn NU intră cu vreun brand propriu, dar vrea să convingă cât mai multe companii că le poate produce mașini, astfel că a arătat cinci concepte în mai puțin de doi ani.

Foxconn a prezentat acum un prototip de hatchback sportiv de clasă B și o camionetă 4X4. Anul trecut, compania mai prezentase trei prototipuri: un sedan, un SUV și un autobuz.

Modelele prezentate anul trecut intră în producție în Taiwan, Thailanda și SUA.

Printre partenerii din sectorul auto se numără Lordstown Motors și Stelantis.

Surse: Reuters, Financial Times