​Liderul USR, Cătălin Drulă, a prezentat vineri noi documente despre care susține că ar dovedi faptul că ministrul de Interne, Lucian Bode, ar fi mințit în conferința de presă în care a prezentat rezultatele Corpului de Control al MAI la achiziția celor 600 de BMW-uri de către Poliție de la Automobile Bavaria, deținută de Michael Schmidt un apropiat al președintelui Iohannis.

Drulă și Bode, confruntare în ParlamentFoto: Captura YouTube

Informații de context privind noul document din scandalul BMW-uri pentru Poliție

Cătălin Drulă susține vineri într-o nouă postare pe Facebook faptul că ministrul de Interne Lucian Bode ar fi mințit în conferința video din 6 octombrie în care a prezentat rezultatele Corpului de control al MAI.

Bode a susținut atunci că fișa cu detaliile tehnice, inclusiv cutia de viteze cu 8+1 trepte ar fi fost parte integrantă dintr-o cerere de finanțare aprobată chiar de Cătălin Drulă în 25 mai 2021 pe când era Ministru al Transporturilor și că Drulă ar fi semnat apoi în 5 iulie 2021 contractul de finanțare pentru achiziția celor 300 de autospeciale, contract care ar fi conținut o Anexă 2 care era exact fișa cu detaliile tehnice.

Drulă acuză acum că specificațiile tehnice fluturate prin fața camerelor de Bode ar fi de fapt dintr-un proiect tehnic intern al Poliției din anul 2020

Așa ajungem la noile documente prezentate vineri de Cătălin Drulă pe Facebook. Liderul USR prezintă 3 documente pentru că sistemul gândit de Poliție avea mai multe componente.

Cele 3 documente sunt 3 proiecte tehnice, documente interne ale Poliției, unul dintre ele vizând cele 300 de autospeciale pentru Poliția Română.

Ne amintim că prima licitație pentru 300 de mașini a fost anulată în lipsă de ofertanți, iar a doua licitație a însemnat achiziția a 600 de BMW-uri de la Automobile Bavaria - singura companie care a depus oferte.

Drulă face comparație între pozele prezentate în conferința de presă de Bode și ulterior de PNL în campanie online și datele care se regăsesc în proiectul tehnic care viza achiziția a 300 de autospeciale pentru Poliția Rutieră.

Documentul publicat integral cu tot semnături de Drulă arată că este un proiect intern al Poliției, creat în septembrie 2020, când ministru al Internelor era Marcel Vela, iar la Transporturi era ministru chiar Lucian Bode.

Cătălin Drulă a fost ministru al Transporturilor în perioada 23 decembrie 2020 - 8 septembrie 2021.

Drulă: Doctor Bode a manipulat pozele prezentate în conferința lui de presă

Iată ce spune azi pe Facebook Cătălin Drulă:

„Documentele pe care le prezint azi demonstrează negru pe alb că doctor Bode a manipulat pozele prezentate în conferința lui de presă.

Și că a cheltuit o mulțime de bani publici pe o campanie otrăvită, ca să mintă în legătură cu afacerea Iohannis-BMW.

REALITATEA: nici eu, nici USR nu avem nicio legătură cu specificațiile tehnice cu dedicație. Nu sunt semnate, nu sunt aprobate, nu sunt asumate de mine. Este un document intern al Poliției, prezentat mincinos și manipulatoriu ca fiind semnat/aprobat de mine. Demonstrăm în continuare această colosală minciună.

Faptele, pe scurt:

Bode a aranjat o licitație cu dedicație pentru prietenul lui Iohannis deturnând un proiect pe fonduri europene pentru siguranță rutieră ca să cumpere 600 de BMW-uri.

În loc de demisie, Bode a prezentat un document cu caracteristici tehnice insinuând că ar fi semnat de mine. Presa l-a cerut, dar nu l-a făcut public. Îl publicăm azi și demonstrăm că acel document, un proiect tehnic, e elaborat și semnat chiar de MAI/Poliție.

În plus, din document, Bode a mascat o parte-cheie (caracteristicile dimensionale). De ce? Pentru că ulterior, când a făcut licitația la MAI, în caietul de sarcini, această parte era mult mai specifică: aproape întocmai dimensiunile BMW-ului. Dacă nu ar fi mascat-o, i-ar fi demontat minciuna că a fost forțat de proiectul tehnic să facă acest caiet de sarcini cu dedicație.

Pe larg:

În imaginea 1) vedeți ce a publicat mincinos Bode cu acuzația că eu aș fi aprobat achiziția de BMW-uri. A fost întrebat dacă este semnătura mea pe document, a evitat răspunsul pe care îl știa. NU este.

Bode a arătat la camere doar un fragment. Realitatea este clară. Documentul este semnat de MAI/POLIȚIE!

În imaginea 2) vedeți cum arată întreaga pagină a primei fotografii din minciuna lui Bode. E important să o vedeți în întregime, pentru că acolo Bode a ținut morțiș să ascundă ceva.

Aici e dovada că a trucat licitația pentru prietenul lui Iohannis. Observați caracteristicile dimensionale din proiectul tehnic arătat de Bode: doar o lungime minimă de 4,50 m.

Iar în imaginea 3) sunt caracteristicile dimensionale din caietul de sarcini al licitației. Pe toate 3 dimensiunile, cu intervale precise, minime și maxime. Interval de doar 4 cm la înălțime, spre exemplu, între 1,41 m-1,45 m. Se potrivesc la fix cu dimensiunile BMW-ului 320i.

ÎNCĂ O MINCIUNĂ: Bode a zis că, vai, el nu putea face licitația altfel, că așa era în proiectul tehnic trimis cu cererea de finanțare. FALS. Se vede clar, pe documente, că în caietul de sarcini al licitației a modificat condițiile față de proiectul tehnic.

Spre deosebire de Bode, eu public toate documentele integral. Le găsiți la linkul de mai jos.

Un fapt extrem de interesant:

Poliția a făcut cercetare de piață cu modele auto, care s-ar potrivi pentru achiziție.

Apar acolo mai multe modele și mărci (altele decât BMW) care au fost considerate potrivite de polițiști când au făcut proiectul tehnic. TOATE acele modele au fost excluse ulterior prin caracteristicile tehnice din caietul de sarcini cu dedicație.

Sunt curios să aflu părerea lui Ciucă sau a lui Ciolacu. Oare îl mai tolerează pe Bode acum, că e dovedit public că i-a mințit?!

La moțiune au făcut scut în jurul unui corupt demascat public. Cât vor mai accepta să fie mânjiți (mai mult decât sunt oricum) de un mincinos?

Părerea lui Don Klaus, capo di tutti capi al acestui sistem mafiot, nu mă interesează. Pe el, complice la această afacere, să-l întrebe DNA de sănătate.”, a scris Drulă.

Pentru detalii pe acest subiect citește: