Următoarea mare miză a României: atragerea unui centru R&D Ford Otosan, după mutările strategice din acest an, în care uzina a fost cumpărată de turci, iar Nokian (anvelope) a anunțat o investiție uriașă în Oradea. Turcii de la Ford Otosan spun că "se gândesc" la "capabilități R&D" (cercetare și dezvoltare) în România.

Design SketchFoto: Hotnews

„Nu avem acum în plan R&D în România, dar suntem în discuții cu diverse entități locale. Știm că sunt universități foarte bune acolo și competențe bine sedimentate. Deci cercetăm și o asemenea oportunitate: cum să facem acea experiență – know-how – cât mai utilă. Suntem la nivelul în care vorbim despre asta intern (…)”, a declarat Alper Tekeli, șef de inginerie în cadrul Ford Otosan, responsabil de sisteme electrice, electronice și software.

El a făcut aceste declarații într-o discuție restrânsă cu mai mulți jurnaliști auto și de business din România. Discuția a avut loc în timpul unei vizite a presei la Istanbul, organizată pentru a cunoaște noii proprietari ai Ford Craiova.

„În Craiova și alte regiuni din România sunt oameni foarte bine pregătiți. Spre exemplu securitate cibernetică. Am vorbit despre asta în una dintre întâlniri. Dar sunt și alte zone în care oamenii sunt foarte competenți. Suntem dornici să înțelegem cum să integrăm acest talent în ecosistemul nostru de lucru”, a explicat Alper Tekeli.

Citește articolul complet pe 0-100.ro