​Volkswagen ar putea renunța la ideea de a construi o mega-uzină pentru mașini electrice în Germania, uzină care ar fi necesitat investiții de două miliarde euro și ar fi construit mașini electrice de clasă mare, scrie Reuters.

Volkswagen ID 5Foto: Volkswagen

Revista Manager Magazine a scris că șefii VW vor să renunțe la proiect, iar sursele citate de Reuters spun că Volkswagen își menține planul de a construi mașinile denumite Trinity, modele de dimensiuni în genul Passat, dar cu autonomie ce poate ajunge la 700 km. Diferența ar fi că aceste mașini nu vor fi construite la noua uzină, ci la una deja existentă.

Proiectul Trinity a fost anunțat în primăvara lui 2021 și scopul este ca mașinile să aibă un grad ridicat de autonomie (nivel 4 din 5 posibile) și să poată merge sute bune de km între încărcări.

Mașina va fi lansată în 2026, dar chestiunea în discuție este unde va fi produsă. Ideea era ca ea să fie asamblată la această nouă uzină germană, uzină ce ar fi concurat și cu cea deschisă de Tesla Motors, la Berlin.

Volkswagen anunțase în luna mai intenția de a construi o uzină lângă orașul unde deja are cea mai mare uzină a sa, Wolfsburg. O uzină construită de la zero, după cele mai noi standarde, ar permite o scurtare semnificativă a timpului în care este produsă fiecare mașină.