Volkswagen și Foxconn ar putea să pornească un parteneriat pentru a produce mașini electrice, iar planul este de a reînvia o marcă de vehicule off-road denumită Scout, scrie Automotive News. Informația a fost publicată pe surse de germanii de la Automobilwoche.

Cea mai mare uzina VolkswagenFoto: Volkswagen

Foxconn este cel mai mare producător mondial de electronice și are 800.000 de angajați, fiind în prim-planul presei mondiale în ultimele zile din cauza revoltelor de la mega-fabrica din China.

Ei bine, Foxconn are tot mai mari ambiții pentru industria auto, a prezentat și concepte și asamblează mașini pentru Lordstown Motors în SUA, la o uzină din Ohio pe care Lordstown a cumpărat-o de la General Motors în 2019. Foxconn știe foarte bine că în industria auto sunt bune marjele de profit, mai ales dacă producția devine importantă numeric.

Sursele spun că miza ar fi reînvierea unei mărci denumite Scout , numele folosit între 1960 și 1980 în SUA de către o companie pe nume International Harvester care producea mașini off-road.

Volkswagen deține din 2020 această companie, prin intermediul diviziei Navistar International. Din mai 2022 există în VW Group și o entitate numită Scout Motors.

Sursele spun că producția Scout-urilor electrice ar trebui să înceapă în 2026 în SUA și s-ar putea ajunge la cel mult 250.000 de vehicule pe an.

Volkswagen discută și cu austriecii de la Magna, tot pe tema diviziei Scout.