Hyundai a anunțat că din ianuarie 2023 va vinde doar mașini electrice în Norvegia, abandonând definitiv piața mașinilor hibride, potrivit Il Giornale.

Hyundai Kona electricFoto: Hyundai Motor Co

Modelele care dispun la acest moment de o astfel de motorizare sunt doar cele două din familia Ioniq, respectiv crossoverul Ioniq 5 și noua berlină coupé Ioniq 6, plus Kona Electric, în așteptarea debutului noului Hyundai Kona în 2023.

Acesta este încă un pas spre electrificare, după decizia de la începutul anului 2020 de a comercializa în țara scandinavă doar automobile hibride sau electrice plug-in.

După doar tre aini, cercul se îngustează și mai mult, pentru o țară care a primit de mult timp cu brațele deschise mobilitatea cu emisii zero, chiar dacă pare să fie pe punctul de a reduce scutirile fiscale pentru cei care cumpără o mașină 100% electrică.

Thomas Rosvold, director general al Hyundai Norvegia, a declarat: „Avem multă încredere în produsele noastre și, odată cu apariția noului Hyundai Ioniq 6, suntem pregătiți să oferim pieței norvegiene o gamă de vehicule 100% electrice, anticipând modelele care vor fi prezentate în anii următori”.