Volkswagen a prezentat la târgul de tehnologie CES din Las Vegas modelul său electric cu cea mai mare autonomie, ID 7, care va avea și variante ce vor putea rula până la 700 km între încărcări. Mașina va avea mai multe variante de caroserie și de baterie.

Volkswagen ID 7Foto: Volkswagen

ID 7 va fi vândut de la final de 2023 și este puțin mai lung decât modelul VW Passat, dar și decât electrica Tesla Model 3, având 4,94 metri lungime.

ID 7 este construit pe platforma modulară MEB și va fi asamblat la uzina germană de la Emden, unde este produs în prezent și ID 4.

Va exista un display central de 15 inci, iar una dintre noutăți ține de existența unor fante de aer controlate digital. Dacă șoferul are mâinile reci, el va putea da o comandă vocală pentru ca aerul cald să fie direcționat către volan, pentru ca mâinile să se încălzească.

Inițial, mașina va fi oferită cu o baterie de 77 kWh, dar va urma și o versiune mai puternică, în care autonomia promisă va fi spre 700 km, una dintre cele mai mari din segment.

Pentru că CES Las Vegas este un show de tehnologie și culoare, Volkswagen a ales să camufleze mașina sub 40 de straturi de vopsea specială.

Surse: Automotive News, Autocar UK