Compania indiana Tata Motors a semnat intelegerea prin care obtine un imprumut de trei miliarde dolari, de la Citigroup si JPMorgan, pentru a finanta achizitia Jaguar si Land Rover, spune o sursa apropiata tranzactiei, citata de Reuters.

Sursa nu a putut oferi detalii suplimentare "Este semnat, dar procesul este abia la inceput. Tata Motors, Citigroup si JPMorgan au refuzat sa comenteze informatiile despre acest imprumut pe termen scurt.

Presa indiana a scris ca Tata va ajunge la o intelegere cu Ford pana la sfarsitul lunii, pentru a cumpara marcile britanice Jaguar si Land Rover. Reprezentantii Tata au spus ca vor pastra caracterul britanic al acestor marci si au promis ca nu vor muta productia in tari low-cost. In prezent se poarta negocieri aprinse legate de relatia care va exista intre cele doua marci si Ford. Motoarele masinilor Jaguar si Land Rover sunt produse in Marea Britanie, la fel si parti ale caroseriilor. E in joc soarta a sute de locuri de munca.

E de asteptat ca producatorul indian sa obtina in total imprumuturi de patru miliarde dolari, mai ales ca are nevoie de fonduri si pentru proiectul masinii de 2.500 de dolari, automobil ce urmeaza a fi lansat in a doua parte a anului.