​Acțiunile Tesla Motors au scăzut cu mai mult de 5% după evenimentul Investor Day care, deși a durat trei ore, nu a venit cu anunțuri punctuale despre mașinile noi pe care Tesla le va lansa în anii următori.

Fabrica Tesla din GermaniaFoto: Mariohagen, Dreamstime.com

Compania a confirmat că va construi o fabrică în Mexic, la Monterrey.

Tom Zhu, director de producție la Tesla Motors, a spus că până acum compania a produs peste 4 milioane de mașini și a făcut o comparație pentru a arăta cum s-au schimbat lucrurile. Primul milion a fost produs în 12 ani, al doilea în 18 luni, al treilea în 11 luni, iar al patrulea, în sub șapte luni.

Compania a produs anul trecut 1,3 milioane de mașini și a reiterat obiectivul de a produce 20 de milioane în anul 2030.

Nu au fost anunțate planuri clare privind noile modele și nici informații despre un așa-zis model „de 25.000 de dolari”. Surse citate de Reuters au spus că o versiune restilizată a lui Model Y va fi lansată în 2024.

Tesla Motors are o capitalizare de 641 miliarde dolari, acțiunile au scăzut cu 6% după evenimentul Investor Day, însă trebuie notat că de la final de decembrie capitalizarea a crescut susținut, fiind atunci la sub 400 miliarde dolari. În noiembrie 2021, capitalizarea Tesla a trecut pentru scurt timp de 1.100 miliarde dolari.

O dezamăgire a investitorilor este și că Elon Musk și-a dedicat o bună parte din ultimele luni rețelei Twitter, unde foarte multe s-au schimbat, neglijând oarecum implicarea la Tesla.

Surse: CNBC, Washington Post

Sursa foto: Dreamstime.com