Tesla a redus din nou preţurile automobilelor sale în Statele Unite, cu 2% până aproape de 6%, a arătat joi site-ul său web, în timp ce compania extinde o reducere a preţurilor vehiculelor sale electrice despre care analiştii avertizează că i-ar putea afecta profitabilitatea, transmite CNBC.

Elon Musk într-o masina TeslaFoto: MEGA / The Mega Agency / Profimedia

A cincea astfel de reducere pe cea mai mare piaţă a Tesla efectuată de la începutul anului vine în timp ce Statele Unite se pregătesc să adopte standarde mai stricte în această lună, care ar urma să limiteze creditele fiscale pentru vehicule electrice.

Tesla a redus preţurile la ambele versiuni ale sedanului său Model 3 cu 1.000 de dolari şi la crossover-ul său Model Y cu 2.000 de dolari, a arătat site-ul web.

De asemenea, a redus preţurile la ambele versiuni ale modelului său mai scump Model S şi Model X cu 5.000 de dolari.

Compania a spus că standardele mai stricte din SUA ar reduce creditul fiscal de 7.500 de dolari disponibil pentru modelul său de bază, cu tracţiune spate, Model 3, din ianuarie.

Unii analişti care se aşteptau la noi reduceri de preţuri au semnalat îngrijorarea că marjele de profit ale Tesla ar putea fi în pericol.

Săptămâna aceasta, Tesla a raportat livrări în primul trimestru de aproape 423.000 de vehicule, în creştere cu doar 4% faţă de trimestrul anterior, după scăderile de preţ în Statele Unite, China şi alte pieţe care urmăreau să stimuleze cererea.

Tesla şi-a stabilit un obiectiv pentru livrarea a 1,8 milioane de automobile în acest an.

Tesla a redus preţul Model 3 cu 11%, cumulat de la începutul anului, cu o reducere de 20% pentru modelul său de bază Y. (News.ro)