Compania Renault a anunțat luni că își va revizui politica internațională de prețuri pentru mașinile electrice pentru a se asigura că rămâne competitivă după ce rivalii de la Tesla au operat mai multe tăieri consecutive ale prețurilor, relatează Reuters.

Renault Megane E-Tech ElectricFoto: Renault

După ce a scăzut de mai multe ori prețurile în Statele Unite, Tesla a anunțat vineri tăieri și pentru mașinile electrice vândute în Europa, inclusiv în Franța, piața domestică a Renault.

La acestea s-au adăugat reduceri ale prețurilor pentru piețele din Israel și Singapore, compania condusă de Elon Musk extinzând astfel un program de discounturi generoase care a început în luna ianuarie în China.

„Vom face o analiză de la țară la țară, piață cu piață, privind nivelul de competivitate de care vom avea nevoie pentru a rămâne în joc”, a declarat luni Fabrice Cambolive, director executiv al brandului Renault.

Vânzările Renault au crescut cu 9% în primul trimestru al anului, semnalând că ampla strategie de restructurare a producătorului auto prin care se concentrează pe cele mai profitabile modele ale sale a început să dea roade după 4 ani de declin al încasărilor.

Tesla Model 3 e mai ieftină în Franța decât Renault Megan

Cambolive a mai spus că vânzările au crescut și în luna aprilie, avertizând însă că tăierile de prețuri anunțate de Tesla reprezintă un semnal de trezire la realitate, chiar dacă vânzările modelului Renault Megan, unul dintre cele mai populare modele ale brandului francez, au crescut puternic în luna martie.

După ultima reducere a prețurilor anunțată de Tesla, autoturismul Model 3 al companiei lui Musk a ajuns în Franța la un preț de vânzare de 41.990 de euro, cu 10 euro mai ieftin decât Renault Megan.

„Este clar că [tăierile de prețuri ale Tesla] sunt o provocare, începând cu partea de costuri a lucrurilor. Este un avertisment pe care îl analizăm”, a spus Cambolive.

La un eveniment separat organizat la Paris, președintele grupului Hyundai Motor, Luc Donckerwolke, le-a spus reporterilor că producătorul auto sud-coreean nu va intra într-un război al prețurilor și că ultimele măsuri luate de Tesla reflectă anxietatea tot mai mare a companiei conduse de Elon Musk în fața concurenței în creștere.

Tesla a avut în primele 3 luni ale lui 2023 cel mai bun trimestru din istoria sa la capitolul livrări.