Dealerul rusesc de autoturisme Avtodom a anunțat că a încheiat un acord cu Mercedes-Benz pentru a cumpăra afacerile producătorului auto german din Rusia, relatează TASS.

Mercedes-BenzFoto: SOPA Images Limited / Alamy / Alamy / Profimedia

Reprezentanții Avtodom au anunțat într-un comunicat remis presei că vor prelua acțiunile și activitățile concernului german în filialele sale din Rusia, inclusiv Mercedes-Benz Rusia (distribuitorul oficial al Mercedes în Rusia), Mercedes-Benz Manufacturing Rusia (o fabrică auto situată lângă Moscova) , Mercedes-Benz Bank Rusia”, „Mercedes-Benz Financial Services Rusia” (filiala de leasing) și Mercedes-Benz Capital Rusia (activități de leasing, factoring și asigurări auto).

Avtodom va asigura de asemenea asistența tehnică pentru mașinile Mercedes-Benz aflate în perioada de garanție în Rusia.

În ceea ce privește fabrica Mercedes din Rusia, dealerul a anunțat că intenționează să își aleagă un partener care să se ocupe de ea în viitorul apropiat.

„Suntem încântați să anunțăm finalizarea tranzacției de achiziție a activelor rusești ale Mercedes-Benz. A fost un proces lung și dificil de transfer al activelor străine către un investitor local. Acum că afacerea este încheiată, suntem încântați să anunțăm reluarea timpurie a serviciului de mașini Mercedes-Benz în Rusia și activitatea altor companii”, afirmă comunicatul remis de Avtodom presei.

Astăzi, toată lumea este îngrijorată de ce se va întâmpla cu uzina. În viitorul apropiat, vom putea numi partenerul nostru tehnologic și vom împărtăși planuri pentru reluarea producției. Cel mai important factor pentru noi este păstrarea locurilor de muncă ale angajaților”, a mai punctat acesta.

Rusia vrea ajutorul Chinei să repornească producția de la fabrica Mercedes

Serviciul de presă al Ministerului Industriei și Comerțului de la Moscova a menționat la rândul său că guvernul rus colaborează cu Avtodom în vederea găsirii unor modalități de a atrage parteneri pentru a reporni unitatea de producție a Mercedes.

La sfârșitul lunii martie a acestui an, ministrul rus al Industriei și Comerțului, Denis Manturov a declarat că nu exclude posibilitatea unui parteneriat cu companii din China pentru fosta fabrică Mercedes-Benz. De altfel, producătorii auto chinezi au început să acopere încă de anul trecut golul lăsat în Rusia de plecarea marilor branduri occidentale.

În primul trimestru al lui 2023 ruşii au cumpărat mai multe maşini chinezeşti inclusiv decât automobile Lada, cel mai popular vehicul fabricat local în Rusia.

Mercedes-Benz a anunțat înspre sfârșitul lunii octombrie a anului trecut că își va vinde afacerile din Rusia unei companii locale, după ce suspendase exporturile către țara condusă de Vladimir Putin încă din luna martie în semn de protest față de invadarea Ucrainei.

Urmărește ultimele evoluții din a 426-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.