Angajatii de la Dacia Renault Pitesti vor intra, in 24 martie, in greva generala, dupa ce a esuat si ultima runda de negocieri purtata, joi, de patronatul si sindicatul uzinei privind majorarile salariale, a anuntat viceliderul sindical Ion Iordache, citat de corespondentul Medifax. Contactati de Hotnews.ro, reprezentantii Dacia au spus ca negocierile sunt inca in derulare.

Potrivit Mediafax, la discutiile de joi patronatul nu a mai inaintat o alta oferta de crestere salariala, dupa cea facuta cu doua zile in urma, care viza o majorare cu 118 lei, in conditiile in care sindicalistii au cerut o crestere salariala de 550 de lei, in doua transe: 350 de lei incepind cu 1 ianuarie 2008 si 200 de lei incepind cu 1 iunie.

"Am inceput discutiile de la oferta de 118 lei, inacceptabila. Nu au venit cu o alta oferta si practic nu am avut ce sa mai discutam. Este clar ca de luni, 24 martie, vom fi in greva generala, deci incepand cu ora 7.00 va fi oprita intreaga activitate. Avem semnaturi de la 80 la suta dintre salariati, astfel ca vom intra in greva generala", a declarat, joi, Ion Iordache, viceliderul sindical de la Dacia Renault.

Ultima greva generala la Dacia Pitesti a avut loc in anul 2002 si s-a desfasurat pe parcursul a trei zile.

Peste patru mii de angajati ai Uzinei Dacia Renault din Pitesti s-au aflat, vinerea trecuta, in greva de avertisment de doua ore, muncitorii cerand in principal majorarea salariilor si a primelor de Paste si de Craciun.

Cele mai importante revendicari ale sindicalistilor de la Dacia vizeaza majorarea de salariu cu 350 de lei incepand cu 1 ianuarie 2008 si cu 200 de lei incepand cu 1 iunie 2008, participarea la profit cu o cota de 5-10 la suta din profitul net al societatii, marirea primelor de Paste si de Craciun cu 50 la suta din salariul mediu brut al societatii si a primei de vacanta, majorarea primei pentru Ziua constructorului de masini, acordata in luna septembrie, cu o valoare de 200 de lei, acordarea unor facilitati pentru salariatii care achizitioneaza masini sau piese Renault, in sensul unei reduceri de 15 la suta la facturare.

Sindicalistii mai solicita ca numarul contractelor de munca pe perioada determinata sa nu depaseasca 15 la suta din numarul total de contracte, precum si acordarea de sporuri pentru conditii grele, zgomot si unde magnetice, pentru Departamentul Caroserie si Departamentul Presaj.

Vanzarile Dacia au urcat in primele doua luni ale anului cu 62,6%, la 40.896 de vehicule, dintre care 38.711 au fost autoturisme si 2.185 au fost vehicule comerciale usoare, fiind cea mai mare rata de crestere in randul brandurilor grupului Renault.

La Dacia Renault Pitesti lucreaza 13.000 de persoane.