​După Hidroelectrica și Consiliul Concurenței va renunța la achiziția în procedură simplificată a 4 mașini după intrarea în vigoare a Ordonanței austerității. „Renunțăm la această achiziție care era legată de viitoarea suplimentare a numărului de demnitari de la 7 la 11 membri în Plenul Consiliului”, a declarat marți pentru HotNews.ro Bogdan Chirițoiu, președintele autorității.

Bogdan ChiritoiuFoto: Guvernul Romaniei

O altă măsură luată în cadrul Consiliului Concurenței este reducerea numărului de consilieri de la cabinetul președintelui autorității.

  • „Am redus de la 8 la 4 numărul de consilieri pe care-i aveam la cabinet. Aceștia au rămas angajați în cadrul autorității, dar cu jumătate de normă, fiind plătiți doar pentru 4 ore. Salariul net lunar pentru normă întreagă este undeva la 5.000 de lei.”, a declarat marți pentru HotNews.ro Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenței.

S-au oprit concursurile. Autoritatea ia în calcul să ceară Guvernului deblocarea angajărilor

Tot ca urmare a ordonanței de urgență adoptate vineri de Guvern au fost blocate și concursurile în cadrul autorității.

  • „Procedurile vizau 25 de posturi în cadrul Consiliului Concurenței. Nu am reușit să ocupăm decât 3 posturi: un inspector de concurență pe zona de IT și 2 consilieri de afaceri europene. Restul procedurilor sunt încetate, urmând să vedem dacă vom înainta Memorandum în Guvern”, a mai precizat Chirițoiu.

Amintim faptul că așa numita Ordonanță a austerității prevede excepții la înghețarea angajărilor la stat.

Astfel, în cazuri temeinic justificate, prin Memorandum aprobat în ședința Guvernului se poate aproba organizarea de concursuri sau examene pentru ocuparea posturilor vacante sau temporar vacante din instituțiile și autoritățile publice, cu justificarea necesității și cu încadrarea în cheltuielile de personal aprobate cu această destinație în buget.

Consiliul Concurenței a vrut să cumpere 4 autovehicule

HotNews.ro a semnalat anterior că mai multe ministere și autorități publice au ales să demareze recent licitații pentru achiziția de mașini, unele în procedură simplificată - cum e cazul Consiliului Concurenței, înainte ca Guvernul să interzică aceste achiziții.

Consiliul Concurenței a vrut să cumpere 4 autovehicule prin procedură simplificată.

Licitația autorității de concurență a fost lansată în data de 4 mai 2023, iar valoarea estimată a contractului este de peste 380.000 de lei (fără TVA).