​BYD, una dintre cele mai ambițioase companii chineze, vrea să găsească un amplasament unde să construiască o uzină în Europa, planul fiind ca în 2025 să fie produse primele mașini. Mai multe companii auto din China au intrat în Europa, iar BYD are planurile cele mai optimiste.

BYD Alto 3Foto: Shutterstock

BYD, care a intrat oficial pe piața europeană în 2022, și a „bifat” noi piețe în 2023, ar vrea ca până la final de an să aleagă un loc unde să contruiască o uzină, scrie Automotive News.

Cele mai mari șanse pentru a obține investiția le au țări precum Germania, Franța și Spania. Regatul Unit nu are șanse, din cauza complicațiilor generate de Brexit. Planul ar fi ca până la final de 2025 să iasă primele mașini.

În presă s-a scris pe surse că BYD ar vrea să construiască de la zero o uzină, nu să preia de la altă companie o fabrică ce nu prea mai este utilizată.

BYD comercializează în Europa modelele electrice Alto 3 (crossover compact), Tang (SUV de mari dimensiuni) și Han (sedan de clasă D). În iunie va fi adus un hatchback de clasă mică denumit Dolphin, iar în septembrie va fi în gamă și un sedan denumit Seal.