Ford va incepe la Craiova productia vehiculului comercial Transit Connect, ce va fi lansat la jumatatea anului 2009. In 2010, la Craiova va incepe si productia unui model de clasa mica ce va fi produs exclusiv in Romania si va fi destinat exportului, a declarat vineri John Fleming, CEO Ford Europa.

"Sintem mindri ca putem sa integram Craiova in marea familie Ford", a spus John Fleming dupa ce a salutat muncitorii in limba romana.

Modelul de clasa mica nu va fi low-cost

"Am asteptat de mult aceasta zi. Am promis ca vom investi 677 de milioane de euro la Craiova si ca vom creste productia, numarul de muncitori si toate activitatile, si exact asta vom face. Vom incepe transformarile imediat. Vrem sa lansam in Romania la mijlocul lui 2009 un model Transit Connect, iar in 2010 aici se va produce o masina de dimensiuni mici, ce va fi produsa exclusiv in Romania si va fi exportata", a mai spus Fleming.

"Transit Connect e un vehicul produs in prezent in Turcia. Va continua sa fie produs acolo, dar cererea a crescut si ne extindem", a adaugat Fleming.

Despre modelul de dimensiuni mici, Fleming a spus ca nu este vorba despre Ford Fiesta, ci de un model cu totul nou, ce urmeaza a fi exportat in Europa.

Vehiculul de clasa mica al Ford nu va fi lowcost si nu va concura cu Logan, si va fi un asa numit "white zone vehicle", Fleming explicand ca se va afla intr-o pozitie in care nu se afla nici un alt produs de pe piata, dar nu a dorit sa spuna mai multe pentru a nu afla concurenta.

Fleming a mai spus ca in 2009 estimeaza ca vor fi produse 30.000 de Transit Connect, iar in primul an complet de productie s-ar putea ajunge la 50.000 - 60.000 de unitati.

Productia de Matiz va continua la Craiova pana la sfarsitul lunii aprilie

Productia modelului Daewoo Matiz, reluata la inceputul lunii martie, va continua pana la sfarsitul lunii aprilie, a declarat pentru HotNews.ro Mihai Radu, director de vinzari si service la fosta Daewoo Craiova.

"In aceasta perioada vor mai fi produse aproximativ 2.500 de matizuri, iar productia de motoare si cutii de viteza pentru General Motors va continua pina la jumatatea lui 2009, pentru ca exista comenzi", a mai spus Mihai Radu.