Autoliv, producător suedez de sisteme de siguranță auto, a anunțat un plan de restructurare prin care va renunța la 8.000 de angajați pe plan global și va închide și fabrici din Europa. Autoliv are mai multe uzine în România, efectivele totale fiind de 10.500 de angajați. Contactați de HotNews.ro, reprezentanții Autoliv au spus că pentru moment nu pot spune ce impact vor avea asupra operațiunilor din România măsurile anunțate.

Logo AutolivFoto: Casimirokt, Dreamstime.com

Autoliv, cunoscută mai ales pentru producția de centuri de siguranță și de airbag-uri, spune că planul este gândit să ducă la reducerea cheltuielilor și la îmbunătățirea eficienței companiei.

Contactați de HotNews.ro, cei de la Autoliv Suedia au spus că nu pot da cifre pentru cum va afecta acest plan operațiunile din România.

Dat fiind că 15% dintre angajații companiei pe plan mondial sunt în România putem să ne așteptăm că planul va avea efecte și aici (disponibilizări sau închiderea vreunui sit). Reducerile pe plan mondial îi vor afecta și pe cei cu posturi de conducere, dar și pe cei din birouri, din fabrici și din centrele tehnice.

Autoliv are vânzări de peste 8 miliarde dolari pe plan global, iar din cei 69.000 de angajați, aproximativ 10.500 sunt în România, unde suedezii au fabrici la Braşov, Lugoj, Sfântu Gheorghe, Reşiţa, Rovinari și Oneşti.

Autoliv, care deține și centre de inginerie pe plan local, a anunțat joi acest plan de reducere a costurilor care va începe în acest an și se va finaliza în 2025 și o parte din acest plan se referă la reducerea efectivelor pe plan mondial cu 11%, adică aproximativ 8.000 de oameni.

Autoliv avea acum 15 ani puțin peste 30.000 de angajați în lume, dar s-a extins puternic între 2013 și 2016, în acel an trecând de 60.000. Și anul trecut a fost unul de extindere, efectivele crescând cu aproape 10.000 de oameni.

Sursa foto: Dreamstime.com