Tesla Motors a purtat discuții cu oficialii din regiunea Valencia pentru o posibilă uzină, cu investiții totale de 4,5 miliarde euro, scrie Reuters, care citează publicația Cinco Dias. Valencia este un pol al investițiilor auto.

Showroom TeslaFoto: Shutterstock

Tesla a deschis în 2022 prima sa uzină europeană, la Berlin, dar mai are nevoie de capacitate de producție. Tesla Motors, datorită uzinelor din China, SUA și Germania, a ajuns să construiască și peste 400.000 de mașini pe trimestru, în timp ce acum șase ani producea sub 25.000 în trei luni. Marele salt a fost la final de 2021 și început de 2022, când s-a trecut de 100.000 de mașini produse pe lună.

Presa spaniolă a scris că șefi ai Tesla au discutat cu oficiali de rang înalt din regiunea Valencia, pe tema unei posibile mega-investiții. Un oficial din regiune a spus pentru Reuters că a stat de vorbă cu reprezentanți ai unei companii auto, pentru o posibilă investiție de proporții, dar nu a dat detalii, explicând că negocierile sunt confidențiale.

Spania a atras și vrea să atragă multe investiții, mai ales la capitolul producției de baterii pentru mașini electrice, folosindu-se de fondurile pe care le-a primit de la UE pentru redresarea economiei după pandemie.

La Valencia are Ford uzină, iar Volkswagen a anunțat că va investi 10 miliarde euro pentru o „gigafactory” de producție de baterii pentru mașini electrice, unitate ce ar trebui să fie gata în 2026.