Grupul american Ford ar putea anunta miercuri incheierea unui acord cu constructorul indian Tata Motors pentru vanzarea marcilor premium Land Rover si Jaguar, valoarea contractului urmand a se ridica la aproximativ doua miliarde de dolari, potrivit cotidianului Financial Times citat de Reuters. Acordul va include un angajament din partea companiei americane de a contribui la fondurile de pensii pentru angajatii celor doua companii, dar si o promisiune din partea Tata Motors de a cumpara motoare de la Ford.

O sursa apropiata tranzaciei a declarat saptamana trecuta pentru Reuters ca vanzarea celor doua marci de lux britanice va avea loc in aceasta saptamana.

Pentru a finanta aceasta achizitie, Tata Motors va beneficia de un imprumut sindicalizat in valoare de trei miliarde de dolari.

Ford, care a inregistrat pierderi de 2,7 miliarde de dolari si 12,6 miliarde de dolari in 2006, vrea sa vanda cele doua marci pentru a se putea concentra asupra revilimentului operatiunilor din America de Nord.

Grupul american a cumpărat marca Jaguar în 1989, pentru suma de 1,6 miliarde de lire sterline şi marca Land Rover de la BMW pentru 1,7 miliarde lire sterline în 1990. In luna martie a anului trecut, Ford a vandut Aston Martin, o alta marca premium britanica, pentru 925 milioane de dolari.