Sindicatul UAW (United Auto Workers) a chemat vineri 7.000 dintre membrii săi la încetarea lucrului, ridicând la circa 25.600 numărul angajaților aflați în grevă la cei trei mari producători auto americani. Greva durează deja de două săptămâni, potrivit AFP.

Greva in industria auto din SUAFoto: Gina M Randazzo / Zuma Press / Profimedia

Prelungirea grevei a intrat în vigoare la ora 16:00 GMT și vizează două uzine, una aparținând Ford, la Chicago, iar cealaltă, deținută de GM, la Lansing (Michigan), a declarat președintele UAW, Shawn Fain.

El a precizat că nu va cere altor membri să își suspende activitatea la Stellantis, al treilea membru al „Big Three” (cei trei mari constructori istorici), datorită „progreselor semnificative” înregistrate pe mai multe puncte aflate în prezent în discuție.

El a menționat un mecanism de ajustare a salariilor la costul vieții, precum și dreptul la grevă în cazul în care producătorul anunță închideri și relocări de uzine.

„Suntem încântați să vedem acest impuls la Stellantis și sperăm ca el să continue”, a declarat președintele puternicului sindicat din industria auto.

Stellantis a raportat, de asemenea, „progrese” în cadrul negocierilor, deși „diferențele rămân”.