Renault va investi 3 miliarde de euro pentru a lansa opt noi modele în afara Europei, inclusiv cinci vehicule în segmentele C și D pentru a poziționa marca în segmentele care generează marje mai mari de profit până în 2027. Renault a prezentat și un concept numit Niagara, un pick-up propulsat de o nouă tehnologie hibridă E Tech 4WD.

Renault Niagara ConceptFoto: Renault

Planul pe scurt

Marca Renault urmărește să își dubleze veniturile per unitate vândută în afara Europei până în 2027, comparativ cu 2019. Până în 2027 marca franceză ar vrea ca peste 33% dintre vehiculele pe care le vinde în afara Europei să fie electrice sau hibride.

Renault este cel mai bine vândut brand de automobile francez din lume, vânzările sale în afara Europei ridicându-se în 2022 la 643.124 unități (43% din livrările totale). Cinci dintre primele zece piețe ale sale au fost în afara Europei anul trecut: Brazilia (#2), Turcia (#4), India (#5), Coreea de Sud (#8) și Columbia (#9).

Această ofensivă de produse va fi realizată cu ajutorul a două platforme:

1. O platformă modulară aparținând Renault Group, ultra-flexibilă și multi-energy, care va fi dedicată celor patru regiuni: America Latină, Africa de Nord, Turcia și India;

2. O platformă tip Arhitectură Compactă Modulară (CMA) dedicată segmentelor D și E, localizată în Coreea de Sud, în parteneriat cu chinezii de la Geely.

Kardian este primul dintre cele opt modele de serie care vor fi dezvăluite, modelul urmând să intre pe piața din America Latină și Maroc anul viitor.

Planul de dezvoltare în afara Europei se numește „International Game Plan 2027”, fiind parte a planului strategic Renaulution.

Renault Niagara

Compania a prezentat conceptul Renault Niagara care anunță următoarele modele internaționale pe care Renault le va lansa până în 2027.

Despre conceptul Niagara, Renault spune că este „dur și puternic, sofisticat și plin de tehnologii”.

Este descrisă ca având „linii curbate generoase și detalii cizelate”

„Partea frontală, verticală și impunătoare, degajă o puternică impresie de forță, amplificată de aspectul robust al flancurilor caroseriei. În partea din spate, linia descendentă a pavilionului și montantul C puternic înclinat oferă o impresie de dinamism și sportivitate”, spun cei de la Renault.

Conceptul Niagara este construit pe noua platformă ultra-flexibilă aparținând Renault Group, iar confortul său la conducere este remarcabil. Grupul moto-propulsor este eficient datorită tehnologiei E-Tech Hybrid 4WD și a unui dublu reglaj tehnic: un motor mild hybrid avansat (48V) în față și un motor electric suplimentar în spate. Ca rezultat, Conceptul Niagara este un model 4WD optimizat cu performanță off-road. Poate gestiona jumătate din călătoriile zilnice în modul complet electric, ceea ce reduce semnificativ emisiile de CO2”, spune compania.