Citroen Romania va lansa in luna mai modelul C-Crosser, primul SUV compact din istoria Citroen. Pentru inceput vor fi disponibile doua versiuni pe motorina. Producatorul nu a comunicat inca pretul masinii pentru Romania si nici momentul cand va introduce versiunea pe benzina.

Modelul C-Crosser, prezentat in premiera acum un an la salonul de la Geneva si lansat in iulie 2007 in Europa de Vest, va fi disponibil in Romania cu motorul de 2,2 litri, 156 CP si cel de doi litri, 136 CP. Viteza maxima a masinii este de 200 km/h, iar consumul mediu mixt anuntat de producator este 7,3 litri/100 km la versiunea cu motor de 2,2 litri. C-Crosser a fost prezentat in premiera la Bucuresti la salonul auto din toamna trecuta. Nu se stie inca momentul in care va fi adusa si varianta pe benzina, cu motor de 2,4 litri 170 CP, versiune lansata in urma cu circa o luna pe pietele unde masina deja se vinde.

In Occident, preturile masinii pornesc de la circa 30.000 de euro, insa cele din Romania nu au fost comunicate. C-Crosser este produs in Japonia, la uzina Mitsubishi de la Mizushima, alaturi de SUV-ul Peugeot 4007 si noul Mitsubishi Outlander. Cele doua masini franceze sunt construite pe platforma lui Outlander.

PSA Peugeot Citroen a anuntat ca de la inceputul lui 2009 productia masinilor C-Crosser si 4007 destinate Europei va fi mutata la fabrica NedCar din Olanda. La aceasta uzina e produs in prezent modelul Colt al Mitsubishi, iar din august se va adauga si Outlander. In Olanda se va ajunge la o productie anuala de 30.000 de unitati pentru Outlander si 25.000 de unitati pentru SUV-urile franceze, In Japonia vor mai fi produse anual circa 6.000 de unitati din cele doua modele Peugeot si Citroen.

Citroen are in Romania 15 dealeri, iar anul acesta si-a propus in total sa vanda 7.500 de automobile. Anul trecut in Romania s-au vandut peste 4.900 de automobile Citroen, dintre care aproape 3.700 au fost autoturisme, iar restul vehicule comerciale. Per total, compania a avut circa 1,3% diun piata auto romaneasca. In Europa anul trecut s-au vandut peste 940.000 de masini Citroen, marca avand 5,9% din piata, in timp ce Peugeot a avut 6,9% din piata.

In Romania vanzarile Peugeot au fost anul trecut de peste trei ori mai mari decat cele ale Citroen.

Compania Citroen Romania a devenit la 1 iulie 2007 importatorul marcii in tara. Pana la acea data, marca a fost reprezentata in Romania exclusiv de catre importatorul general Automotive Trading Services (ATS).