Noua generatie a modelului de clasa mica Seat Ibiza va fi comercializata incepand cu a doua jumatate a lunii iunie in Romania, in versiunea cu cinci usi. Tinta de vanzari este 500 - 600 de unitati pentru anul in curs, preturile si motorizarile nu au fost comunicate inca, au spus reprezentantii importatorului Porsche Romania.

Modelul a fost prezentat sub forma de concept (cu numele Bocanegra) la salonul auto de la Geneva desfasurat in martie. Varianta de productie va fi prezentata in aprilie in Europa, iar in a doua parte a lunii iunie masina va fi lansata si in Romania, in versiunea cu cinci usi. Producatorul nu a comunicat momentul lansarii versiunii in trei usi. La Geneva s-a anuntat ca noul Ibiza va fi disponibil, printre altele, cu motorizari de 1,2 litri si 1,4 litri, dar va putea fi gasit si in variante performante de aproape 200 de cai.

Noua ibiza va constitui a patra generatie a modelului lansat in 1984. A doua generatie a intrat pe piata in 1993, in timp ce a treia a venit noua ani mai tarziu.

Anul trecut, in Romania s-au vandut putin peste 1.950 de masini Seat ibiza, cu 21% mai mult decat in 2006. A treia generatie Ibiza va fi in continuare in showroom-uri, in paralel cu noua versiune, atat timp cat va fi ceruta pe piata. Anul trecut s-au vandut peste 4.900 de masini seat in tara, iar pentru anul in curs tinta este de 5.500 de masini.

Producatorul spaniol de automobile Seat, din grupul Volkswagen, a revenit pe profit anul trecut, cu un castig dupa impozitare de 170 de milioane euro, dupa pierderile de 49 de milioane de euro din 2006. In 2007, livrarile Seat catre clienti au crescut cu 0,4%, la 431.000 de unitati, fata de 429.300 unitati cu un an inainte.