Dacia va lansa la sfarsitul lui 2009 primul SUV din istoria sa, iar site-ul WorlCarFans a publicat poze spion cu acest model despre care scrie ca ar putea costa de la 11.000 de euro in sus, iar in varianta de baza va avea doar tractiune fata.

Modelul crossover - SUV va avea elemente comune cu Nissan X - Trail si va oferi o gama larga de motoare. Pretul de pornire ar putea fi 11.000 de euro, dar daca evolutia inflatiei din zona euro va pastra tendinta de acum, pretul ar putea urca la 12.000 de euro, in momentul lansarii. Potrivit paginii web, modelul va fi lansat in 2010.

Masina surprinsa este o combinatie intre o platforma cu tractiune 4X4 si o caroserie de Logan in patru usi.

Site-ul mai scrie ca grupul Renault ar mai putea lansa in curand o noua generatie Logan sedan, dar si un model "pick-up truck", ce ar putea imparti platforma cu viitorul SUV.

Reprezentantii Automobile Dacia confirmau pe 20 februarie ca pana la sfarsitul anului 2009 vor lansa un SUV. Ei nu au precizat cat va costa modelul si nici daca va avea tractiune 4X4.

SUV-ul va fi al saselea model din gama Dacia care cuprinde berlina, break-ul, furgonul, pickup-ul iar din iunie 2008, berlina bicorp Sandero.

Grupul Renault are ca tinta comercializarea a 750.000 de automobile din gama Logan pe plan mondial in 2008 si peste 950.000 anul viitor.