Centrul de inginerie al Renault, denumit Renault Technologie Roumanie, vrea sa faca in acest an circa 500 de angajari, prin intermediul unor forumuri de recrutare, dar si prin metode clasice, precum recrutarea prin firme specializate sau prin site-uri specializate.

Centrul de inginerie al Renault are in prezent 1.700 de angajati la Bucuresti si Pitesti, iar pentru acest an sunt planificate alte 500 de angajari. La sfarsitul anului 2009, compania va avea circa 3.000 angajati.

Forumul de recrutare de la Galati este al doilea din acest an, dupa cel din luna februarie, de la Ploiesti. In mai va fi organizat un forum in Capitala, in iunie la Iasi, in septembrie la Bacau, iar in noiembrie inca unul la Bucuresti.

Posturile vizate de Renault Technologie Roumanie (RTR) pentru forumul de sambata (5 aprilie) de la Galati sunt arhitect vehicul, conceptor caroserie, conceptor echipament caroserie, conceptor sisteme sasiu, conceptor sisteme electrice si conceptor mecanica - motor si cutie de viteza.

Forumul de la Galati va incepe la ora 9:00 cu o prezentare a Renault Technologie Roumanie si a meseriilor practicate in cadrul companiei. Vor urma testele aplicate candidatilor (teste tehnice, de logica si de limbi straine), iar in a doua parte a zilei vor avea loc interviurile individuale. Exista posibilitatea ca ofertele de angajare sa fie facute pe loc pentru candidatii care vor corespundecerintelor RTR, potrivit companiei.

Renault Technologie Roumanie (RTR) este Centrul de Inginerie Regionala al Renault ce are ca misiune dezvoltarea de proiecte de vehicule si de mecanica, fabricate in uzinele din zona Euromed(Europa Orientala, Rusia, Magreb, Turcia) sau destinate pietelor din aceasta regiune. In prezent, RTR are in lucru mai multe proiecte de vehicule, in colaborare cu ingineria centrala a Renault, iar pe termen lung va deveni centrul de referinta pentru ansamblul vehiculelor dezvoltate pe platforma Logan.

Echipele Renault Technologie Roumanie vor fi amplasate in trei localitati. La Bucuresti sunt birourile de studii, la Pitesti sunt concetrate serviciile de inginerie pentru uzinele de vehicule si mecanica, iar la Titu un centru de incercari, care isi va incepe activitatea in acest an.