Romanii vor putea comanda de saptamana viitoare o decapotabila de doua locuri care va costa de la 12.000 de euro in sus. Modelul numit Zest e produs de francezii de la ACREA, are motor de 21 de cai putere si poate fi condus de la 16 ani, au spus pentru Hotnews.ro reprezentantii CBTT, firma importatoare.

Modelul Zest a fost prezentat in premiera mondiala la salonul de la Geneva, in 2006. Decapotabila are cutie automata de viteze si acoperis retractabil din material textil.. Motorul are 505 cmc, 21 CP, iar viteza maxima pe care masina o poate atinge este 120 km/h.

Modelul are 3,21 metri lungime, pe sosea nu se comporta ca un ATV insa are caracteristicile tehnice ale unui ATV si poate fi condus de la 16 ani. Cumparatorii nu platesc taxa de inmatriculare. Consumul mediu anuntat de producator este de 4,7 litri de benzina la 100 km. Vehiculul cantareste 380 kg iar rezervorul are 26 de litri.

CBTT va aduce in tara si o versiune pick-up ceva mai scumpa decat versiunea roadster. Se estimeaza ca in primavara comenzile vor putea fi onorate dupa doua saptamani, iar in sezonul cald termenul se poate prelungi pana la o luna.

Masina se adreseaza celor care vor sa si-o cumpere pentru folosinta proprie, ca a doua sau a treia masina din garaj, dar printre clienti s-ar putea numara si hotelurile de pe litoral. Zest, spune importatorul, ar putea fi o solutie si pentru companiile care doresc o masina pentru actiuni comerciale stradale.

Tinta de vanzari pentru acest an este de circa 20 de unitati Zest. La anul ar putea fi aduse in tara doua noi versiuni: Zest de patru locuri si vehiculul electric.

CBTT (Compania Balcanica de Trenuri Turistice) este mportator-distribuitor de trenulete turistice fiind reprezentantul societatii CPIL din Franta.