Volkswagen va produce la uzina Kaluga din Rusia, de la sfarsitul anului 2009, un automobil ieftin, derivat din modelul de clasa mica Polo, care va concura cu Logan, Hyundai Accent si Lada Kalina, a declarat Ulrich Hackenberg, membru al Consiliului de Administratie al VW pe probleme de dezvoltare, informeaza Mediafax.

"O noua masina «de buget», bazata pe modelul Volkswagen Polo va fi produsa in uzina Kaluga, la sfarsitul anului 2009", a spus Hackenberg, scrie Russia-InfoCentre, care citeaza Russian Business.

Automobilul va concura cu modele precum Renault Logan, Hyundai Accent si Lada Kalina, al caror pret mediu este de 11.320 dolari, 12.600 dolari, respectiv 10.100 dolari.

Potrivit informatiilor din presa rusa, jumatate dintre masinile produse la Kaluga, adica 75.000 de unitati, vor costa mai putin de 10.000 de euro. Analistii sunt de parere insa acest pret va acoperi doar variantele in echiparea de baza, fara prea multe optiuni.

Productia Volkswagen Group la fabrica de la Kaluga, Rusia, a inceput la sfarsitul lunii noiembrie 2007. La uzina vor fi asamblate in acest an 66.000 de masini marca Volkswagen si Skoda.

O a doua linie de productie va fi deschisa anul viitor, crescand astfel capacitatea unitatii la 150.000 de masini. De asemenea, vor fi adaugate un atelier de caroserie si unul de vopsitorie.

Vanzarile grupului german Volkswagen (VW), al patrulea constructor auto la nivel mondial, au avansat anul trecut cu 7,9%, la 6,189 milioane de unitati, compania mizand si in acest an pe o crestere a livrarilor.