Greva generala declansata in 24 martie la Automobile Dacia continua, au anuntat, miercuri, liderii sindicali, dupa ce s-au consultat cu muncitorii cu privire la ultima oferta facuta de administratie, care viza o crestere salariala de 394 de lei brut, informeaza Mediafax.UPDATE: Tribunalul din Arges a decis miercuri ca greva de la Automobile Dacia este legala, iar administratia Dacia va face recurs conform legii, in termen de zece zile, a spus pentru HotNews.ro, Liviu Ion, directorul de comunicare al Dacia.

"Greva de la Dacia este legala, asa cum am declarat de la bun inceput. In sfarsit, justitia din Romania si-a facut treaba. Verdictul este corect, greva este corecta. Greva va continua. Va asteptam la mitingul de maine din Piata Vasile Milea, din Pitesti. Vor fi acolo grevistii de la Dacia, dar si reprezentanti ai sindicatelor din Romania", a declarat viceliderul Sindicatului Automobile Dacia, Ion Iordache, citat de NewsIn.

Consultarile liderilor sindicali cu salariatii uzinei au inceput marti seara, cu angajatii din schimbul al doilea, si au continuat miercuri, cu muncitorii din primul si al treilea schimb.

"Am incheiat consultarile la ora 13.00 si pot sa confirm ca salariatii celor trei schimburi de la Dacia, intrebati de noi prin toate sectiile, si-au dat acordul pentru continuarea grevei generale. Nimeni nu a fost de acord cu noua propunere salariala, deci ramanem in greva generala", a declarat viceliderul sindical Ion Iordache. Sindicalistii si administratia Dacia Automobile asteapta, miercuri dupa-amiaza, ca Tribunalul Arges sa se pronunte in procesul intentat de patronat, privind legalitatea grevei generale.

Sindicalistii de la Dacia Automobile au avut, marti dupa-amiaza, o noua runda de negocieri cu administratia uzinei, desi aceasta anuntase, in urma cu o saptamana, ca sisteaza negocierile pana cand muncitorii reiau lucrul.

La negocierile de marti, administratia Dacia Pitesti a majorat oferta salariala, propunand o crestere salariala pentru acest an cu 394 de lei brut, in doua transe, fata de 250 de lei brut, cat oferise pana acum. Sindicatul uzinei solicitase o majorare de 550 de lei.

Administratia Dacia Pitesti a contestat in instanta legalitatea grevei generale declansata de muncitori in 24 martie, depunand in acest sens o plangere la Tribunalul Agres.

Administratia a reclamat, in primul rand, faptul ca sindicatul nu a parcurs toate cele patru capitole de negociere inainte de declansarea grevei generale. De asemenea, administratia contesta listele sindicatului privind numarul participantilor la greva, sustinand ca se afla in greva generala doar 40 la suta din muncitori. Liderii sindicali sustin, insa, ca listele de semnaturi atesta ca 76% dintre muncitori s-au declarat pentru declansarea grevei.