Producatorul japonez de automobile si motociclete Suzuki Motors Corporations a anuntat oficial deschiderea unui birou de reprezentanti in Romania care va coordona dezvoltarea retelei de dealeri si va stabili politicile comerciale ale marcii japoneze in Romania, a spus directorul general al reprezentantei Alin Radu.

Biroul functioneaza din data de 15 februarie si are in prezent doar 3 angajati. Japonezii au decis sa intre cu birou propriu pe piata romaneasca dupa ani in care vanzarile marcii au scazut mult sub potentialul pietii. Radu a precizat ca problemele intampinate de Suzuki in trecut se datoreaza capacitatii insuficiente de productivitate a fabricii din Ungaria, care insa incepe sa faca fata cererii de masini.

In prezent, masinile Suzuki se vand in Romania prin intermediul a 3 dealeri (Bucuresti, Timisoara si Oradea), iar pana la sfarsitul anului reteaua ar putea ajunge la 10-11 dealeri pentru automobile si cel mult 12 pe segmentul motociclete, unde in prezent exista 10 puncte de vanzare.

Estimarile de vanzari ale Suzuki Romania pentru anul curent sunt de 3.000 de automobile si 700 de motociclete. Ca modele noi vor aduce in aceasta primavara automobilele Splash, de clasa mica, similar ca design cu Opel Agila.

In afara de modelele Grand Vitara si Jimny, care sunt aduse din Japonia, toate celelalte modele pe care Suzuki le va aduce in tara sunt produse in Ungaria.